Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΥΔΡΑ


 














Τι πιο ωραίο για ένα σαββατοκύριακο. Κοντινή απόδραση στον αργοσαρωνικό, σε 3 ώρες είσαι εκεί, και  η περιήγηση ξεκινάει.  Αν και μικρό νησί είναι γεμάτο αξιοθέατα και σίγουρα δε θα βαρεθείς. Φυσικά πηγαίνοντας εκεί, πρέπει να ξέρεις ότι δεν υπάρχουν αυτοκίνητα (ξεχνάς το αγαπημένο σου  όχημα) και όλες οι μετακινήσεις γίνονται με γαϊδουράκια και θαλάσσια ταξί.

Μπαίνοντας στο λιμάνι βλέπεις τους Προμαχώνες με τα κανόνια, που αν ανέβεις επάνω η θέα είναι καταπληκτική. Εκεί είναι και το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο, που έχει κειμήλια από τους αγώνες επανάστασης του νησιού, λαογραφικούς και ναυτικούς χάρτες. Έχει και Ιστορική Πινακοθήκη με έργα ζωγράφων, βιβλιοθήκη, Προχωρώντας στα σοκάκια συναντάς το Αρχοντικό του Γεώργιου Κουντουριώτη, ένα πολύ μεγάλο αρχοντικό, σαν παλάτι, διακοσμημένο με έπιπλα της τότε εποχής, πολλά δωμάτια και προσωπικά αντικείμενα του Κουντουριώτη. Μπορείς να περιηγηθείς και να φωτογραφηθείς σε κάθε χώρο. 

Το λιμάνι είναι γεμάτο με μαγαζιά για φαγητό και καφέ που επιβάλλεται να κάτσεις και να περάσεις εκεί κάποιες ώρες χαζεύοντας τη θάλασσα. Είναι απίστευτο πόσα κότερα και ιστιοπλοϊκά θα δεις αραγμένα. Εννοείται ότι δε θα φύγεις αν δε δοκιμάσεις τα υπέροχα αμυγδαλωτά. Μπορώ να κάνω επί ώρες βόλτα στο λιμάνι χαζεύοντας.  

Φυσικά αν πάς καλοκαίρι θα επισπευτείς και τις υπέροχες παραλίες της, που οι περισσότερες είναι με άμμο και βότσαλα. Κάποιες από αυτές είναι η Σπηλιά, το Αυλάκι, η Υδρονέτα, το Μικρό Καμίνι και το Μανδράκι. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και συνήθως δεν έχει κύμα.

Όταν βρίσκεσαι στην Ύδρα είναι τόσο ωραία και ρομαντικά, που ξεχνάς κινητό, laptop, τηλεόραση, αυτοκίνητο, και οτιδήποτε θυμίζει άγχος και Αθήνα. Τι πιο ιδανικό για δύο μέρες χαλάρωσης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου