Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Η Ρόδος



Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο σε έκταση νησί της Ελλάδας, ενώ ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 163.476 κατοίκους. Το νησί της Ρόδου έχει μία πολύ πλούσια αρχιτεκτονική παράδοση που αποτελείται από ένα μείγμα Μεσαιωνικών, Ενετικών, Βυζαντινών, Τούρκικων και ντόπιας αρχιτεκτονικής.

Η πρωτεύουσα της Ρόδου, η πόλη της Ρόδου, βρίσκετε εντός και εκτός των τειχών ενός κάστρου που χτίστηκε από τους Ιωαννίτες Ιππότες και που αποτελεί ένα από τα τελειότερα δείγματα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Επίσης  είναι η μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης που κατοικείται. Τα πιο γνωστά μέρη για να επισκεφτείς είναι το Κάστρο, το Φαληράκι και η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες.



Κανένα ταξίδι στη Ρόδο δεν είναι πλήρης χωρίς μία επίσκεψη στην Κοιλάδα με τις Πεταλούδες..Η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες είναι ένα μοναδικό φυσικό πάρκο, στο οποίο εμφανίζονται κάθε χρόνο χιλιάδες πολύχρωμες πεταλούδες από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Μερικές από αυτές είναι ιδιαίτερα σπάνια είδη και απαντώνται σε ελάχιστα μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο κοντά στο χωριό Θεολόγος και αποτελεί ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της Ρόδου που αναμφίβολα αξίζει να επισκεφθείτε. Χιλιάδες επισκέπτες συρρέουν κάθε χρόνο για να θαυμάσουν τις πεταλούδες και να κάνουν περίπατους μέσα στο καταπράσινο τοπίο της κοιλάδας.


Το Φαληράκι είναι η πιο γνωστή τουριστικά περιοχή της Ρόδου και σίγουρα το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο του νησιού. Σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα διαθέτει πλούσια τουριστική υποδομή. Μία από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας βρίσκεται εκεί.
 
Τέλος, τόσο οι υποδομές του νησιού όσο και οι digital advertising ενέργειες είναι υποδειγματικές και έχουν φέρει το νησί στις πρώτες θέσεις προτιμήσεων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων προορισμών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου