Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ναύπλιο



Ποιός δεν έχει επισκεφτεί το Ναύπλιο έστω μια φορά; Όλοι έχουμε περάσει έστω και για μια μέρα από αυτό το μαγευτικό μέρος. Πολύ κοντά στην Αθήνα, πολλοί συνηθίζουν να πηγαίνουν εκεί ημερήσια εκδρομή, απλά για να ξεφύγουν. Όποια εποχή και να πάς είναι απίστευτα όμορφο.

Σίγουρα το καλύτερο μέρος είναι να κάθεσαι και να πίνεις καφέ χαζεύοντας με τις ώρες το Μπούρτζι. Έχει το ταλέντο να σε μαγεύει, κολλάς και δε θες να σταματήσεις να το κοιτάς. Είναι ένα υπέροχο φρούριο χτισμένο σε μια βραχονησίδα μέσα στη θάλασσα, λίγα μόλις μέτρα από το λιμάνι. Κάποτε λειτουργούσε για να φιλοξενεί τους μισητούς των κατοίκων, ενώ αργότερα λειτούργησε και σαν ξενοδοχείο, που όπως ήταν φυσικό έσπευσαν να μείνουν εκεί αρκετές προσωπικότητες. Σήμερα μπορούμε να το επισκεφτούμε με βάρκα που υπάρχει στο λιμάνι, μόνο όμως του καλοκαίρι. Τον χειμώνα μπορούμε απλά να το κοιτάμε από την πλατεία ή το δωμάτιο του ξενοδοχείου μας.


Το Παλαμήδι είναι ένα άλλο φρούριο του Ναυπλίου. Είναι ανοικτό για το κοινό και η θέα από εκεί είναι απίστευτη. Όλο το Ναύπλιο είναι στα πόδια σου! Για να φτάσεις πρέπει να ανέβεις 999 σκαλιά…  αν όμως δεν ανήκεις στην κατηγορία των «αθλητών», μπορείς να ανέβεις και με το Mini cabrio σου… Εκεί είναι και η φυλακή που λέγεται ότι έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Είναι τόσο μικρή, χαμηλή και στενή, που απορείς πώς έμενε εκεί άνθρωπος! Άλλο ένα φρούριο είναι η Ακροναυπλία. Εκεί δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Στο κέντρο θα συναντήσεις την Πλατεία Συντάγματος. Εκεί ήταν η παλιά Βουλή. Τα σοκάκια και τα σπίτια που θα συναντήσεις μέχρι να φτάσεις είναι όλα πέτρινα. Μια γραφική πλατεία που σε γυρνάει χρόνια πίσω

‘Ότι πρέπει για τον απογευματινό καφέ σου…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου