Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ελαφόνησος



Η πρόσβαση στην Ελαφόνησο είναι απλή, αρκεί να πας στην Πελοπόννησο. Ετοιμάζεις βαλίτσες, φορτώνεις το Mini cabrio  σου... και ξεκινάς! Η διαδρομή είναι υπέροχη, όλοι έχουμε δει τις ομορφιές και το πράσινο (όσο έχει μείνει) της Πελοποννήσου.

Φτάνεις, αδειάζεις βαλίτσες και ξεκινάς μια από τις ωραιότερες ξεναγήσεις που έχεις κάνει. Κάβο Μαλιας. Πάς οδικώς από τη Νεάπολη, και είναι ωραία να πας πρωί για να απολαύσεις τις ομορφιές της φύσης. Υπάρχει και θαλάσσια δίοδος, όμως είναι αρκετά δύσκολα να σταματήσει καΐκι εκεί. Συνεχίζοντας πάς στο Γερμανικό Παρατηρητήριο το οποίο φτιάχτηκε τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.  Η βόλτα συνεχίζει με το Σπήλαιο της Καστανιάς, το οποίο είναι εκπληκτικά όμορφο.


Αφού ξεκουραστείς και ανακτήσεις δυνάμεις, η επόμενη στάση είναι το Κάστρο της Αγίας Παρασκευής. Έχει φόντο τον Πάρνωνα και είναι εκπληκτικό από κοντά. Εκεί η βόλτα πρέπει να γίνει με τα πόδια. Λίγο πιο πάνω θα δεις την κορυφή του Προφήτη Ηλία, από εκεί η θέα είναι μοναδική. Βλέπεις τη Μονεμβασιά, την Ελαφόνησο όλη και τα Κύθηρα.


Δε χρειάζεται να αναφερθώ στις παραλίες… με δύο λόγια απλά υπέροχες!  Δεκάδες παραλίες, καθαρά νερά, γαλαζοπράσινα χρώματα, αμμουδιά (στις περισσότερες) και η θέα που βλέπεις απίστευτη. Η παραλία Παυλοπέτρι, είναι ένα μέρος που δεν έχεις ξαναπάει. Πίσω βλέπεις τη Λίμνη Στρογγυλή, και αριστερά ένα κανάλι που ενώνει τη λίμνη με τη θάλασσα. Απέναντι, μέσα στη θάλασσα, υπάρχει μια βραχονησίδα (με το ίδιο όνομα) που πάνω της διακρίνονται από τη στεριά αρχαίοι τάφοι.  Εννοείται ότι πρέπει να επισκεφτείς το απολιθωμένο δάσος. Παραλιακό μέρος, με τέλεια αμμουδιά και τα νερά και εκεί μοναδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου