Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Αντίπαρος


Μόλις 15 λεπτά από την Πάρο βρίσκεται ένα από τα ωραιότερα νησιά των Κυκλάδων. Όσο μικρό χρειάζεται για να περάσεις ήρεμες αλλά και αξέχαστες διακοπές. Είναι ένα νησί που δεν χρειάζεται να έχεις αυτοκίνητο για να πάς, οι περισσότερες αποστάσεις είναι κοντινές και της κάνεις περπατώντας.

Στο κέντρο του νησιού βρίσκεται το Σπήλαιο της Αντιπάρου. Ο χώρος του χρησιμοποιούταν κάποτε για καταφύγιο. Κατεβαίνεις με σκαλάκια πολύ βαθιά στη γη (περίπου 50m), ενώ γύρω σου βλέπεις παντού σταλακτίτες και βράχια τρομακτικά και επιβλητικά.

Φτάνοντας στο λιμανάκι και ανεβαίνοντας τον κεντρικό δρόμο, ένα πέτρινο δρομάκι γεμάτο σοκάκια και μαγαζιά, συναντάς μπροστά σου το Κάστρο της Αντιπάρου. Απ’ ότι λένε, η κατασκευή του χρονολογείται περίπου στα μέσα του 15ου αιώνα.

Στο σημείο αυτό είναι η καρδιά της Αντιπάρου. Είναι μια γραφική πλατεία, που κυκλικά είναι όλα τα μπαράκια του νησιού. Το σίγουρο είναι ότι κάποιον γνωστό σου θα συναντήσεις… Τα βράδια, μαζεύονται όλοι εκεί με ένα ποτό στο χέρι, γυρίζοντας από μαγαζί σε μαγαζί. Τη νύχτα η βόλτα  προς το λιμάνι είναι μέσα από τα σοκάκια που είναι γεμάτα από κόσμο που τρώει, πίνει, διασκεδάζει. Τι καλύτερο για να σου ανεβάσει τη διάθεση.  Τα μαγαζιά δεν κλείνουν αν δεν ξημερώσει.

Οι ωραιότερες παραλίες για μπάνιο είναι η Ψαραλυκή (που είναι 2 παραλίες), ο Σιφνέϊκος και η παραλία στο camping. Δεν έχω δει ωραιότερες παραλίες. Αμμουδιά, καθαρά νερά και πολλά αλμυρόδενδρα για σκιά. Η θέα που βλέπεις είναι η Πούντα της Πάρου, που είναι τόσο κοντά, που παρακολουθείς τα θαλάσσια σπορ που γίνονται. Στο Σιφνέϊκο, είναι η καλύτερη παραλία του νησιού για να δεις το ηλιοβασίλεμα (αν ανήκεις στους ρομαντικούς).


Αν πας μια φορά, θα ξαναπάς σίγουρα. Είναι από τα ωραιότερα ταξίδια που έχω κάνει και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου