Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Λευκάδα













Η Λευκάδα βρίσκεται στο Ιόνιο και είναι ένα από τα πιο καταπράσινα νησιά. Το καλό  για όσους δεν μπορούν το πλοίο, είναι ότι μπορείς να πας οδικώς, χωρίς να ταλαιπωρηθείς. Ειδικά αν έχεις κανένα Mini cabrio, και το έχεις ανοιχτό, θα ευχαριστηθείς την διαδρομή!

Όλοι έχετε ακούσεις για τις παραλίες του νησιού, και σίγουρα κάποιος γνωστός σας έχει πάει. Ότι και να σας πουν είναι λίγο μπροστά σε αυτό που θα αντικρίσετε. Η πιο γνωστή παραλία είναι το Πόρτο Κατσίκι. Είναι γεμάτη άμμο, με καταγάλανα νερά και ρηχά.Μην ξεχάσετε να πάτε και στην παραλία Ναυάγιο που έχει πάρει το όνομα της απο ένα ναυάγιο που έγινε στην περιοχή. Στις παραλίες της όμως δεν πάς μόνο για μπάνιο. Είναι γνωστές και για τα θαλάσσια σπορ που σου δίνουν τη δυνατότητα να κάνεις. Όπως στη παραλία του Αϊ Γιάννη (που μπορείς να κάνεις kitesurfing), στην Πόντι (ότι πρέπει για windsurfers), μπορείς αν ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς με καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, παραπέντε ή θαλάσσιο σκι. Ότι και να κάνεις σίγουρα θα περάσεις υπέροχα.














Εννοείται ότι πρέπει να πας μια βόλτα στους καταρράκτες στο Δημοσάρι, στο Φαράγγι της Μέλισσας  και  στο ακρωτήριο Λευκάτα. Ένα ακόμα μέρος που ξεχωρίζει είναι το κάστρο της Αγίας Μαύρας, το αρχαιολογικό μουσείο και φυσικά το πάρκο των ποιητών (εκεί θα δεις προτομές διάσημων ποιητών). Θα περπατήσεις στη περίφημη «Γέφυρα των στεναγμών» ή τη «Γέφυρα των ερωτευμένων» όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, μια γέφυρα χτισμένη πάνω από το κανάλι δίπλα στο λιμάνι.

Αφού θα πάς, είναι κρίμα  να μη γευτείς τα τοπικά προϊόντα του νησιού. Η Λευκάδα έχει πολύ ωραίο τοπικό μέλι θυμαρίσιο, μαντολάτο, παστέλι, την περιβόητη σουμάδα, και μια σπάνια ποικιλία λευκού και κόκκινου κρασιού.

Όταν πάς με την παρέα σου στη Λευκάδα, θα διαπιστώσεις ότι όλα αυτά που άκουγες δεν ήταν υπερβολές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου