Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Το Χωριό του Αϊ Βασίλη, Λαπωνία - Μέρος 1



Χριστούγεννα…. Το όνειρο μικρών και μεγάλων είναι να επισκεφτούν κάποια χρονιά στις γιορτές το χωριό του Αϊ Βασίλη. Είναι στη Λαπωνία, στο Ροβανιέμι, δίπλα στο Νότιο Πόλο, και είναι ένα μέρος χιονισμένο και στολισμένο με τόσα λαμπάκια, που σε γυρνάει στα παιδικά σου χρόνια και σε κάνει τελικά να αναρωτιέσαι, μήπως τελικά υπάρχει Αϊ Βασίλης; Ξεκινώντας το ταξίδι σου μην ξεχάσεις να πάρεις αρκετά χοντρά ρούχα, σκουφάκια, κασκόλ, γάντια και αδιάβροχες μπότες. Αν είσαι λάτρης της φωτογραφίας, επειδή σίγουρα θα γεμίσει η μνήμη της φωτογραφικής μηχανής σου, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί και το laptop σου ώστε να αδειάζεις εκεί την κάρτα μνήμης, και να συνεχίζεις τις βόλτες σου χωρίς καμία έννοια.



Μικροί και μεγάλοι θα λατρέψετε την επίσκεψή σας στο Σάντα Πάρκ. Είναι η Disneyland της Λαπωνίας. Είναι χτισμένο στο εσωτερικό μιας τεράστιας σπηλιάς, και όπως καταλαβαίνεις θα περάσεις υπέροχα.  Στη συνέχεια να πάτε στη Ράνουα, στον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο. Θα δεις ζώα που δεν έχεις ξαναδεί στο φυσικό τους περιβάλλον. Εδώ είναι για πολλές φωτογραφίες! Λύκοι, αλεπούδες, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες, και φυσικά το αγαπημένο όλων, πολική αρκούδα.  Την παραμονή των Χριστουγέννων θα δεις τον Αϊ Βασίλη με το έλκηθρο του, που το σέρνουν οι τάρανδοι, να κάνει την επίσημη εμφάνισή του στους δρόμους της πόλης.




Τα Χριστούγεννα είναι ωραία εμπειρία να κάνεις βόλτα στο πάρκο των ταράνδων πάνω σε έλκηθρα. Βλέπεις τάρανδους από πολύ κοντά, μπορείς να τους χαϊδέψεις και να τους ταΐσεις, και αν είσαι τολμηρός, μπορείς με τη βοήθεια ειδικών να οδηγήσεις έλκηθρο που σέρνουν τάρανδοι και να αισθανθείς σαν τον  Αϊ Βασίλη για λίγο. Ακολουθεί εκδρομή-Σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες μέσα στο δάσος. Τα τοπία που θα δεις δε θα τα ξεχάσεις ποτέ! Είναι το πιο δασώδες μέρος της Ευρώπης (και το πιο χιονισμένο). Κάποια στιγμή θα φτάσεις στη γνωστή φάρμα των husky. Και εκεί μπορείς να κάνεις βόλτα με έλκηθρα που σέρνουν husky, τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι από τα ωραιότερα σκυλιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου