Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Καρδίτσα



Η Καρδίτσα βρίσκεται στη Θεσσαλία. Οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι είναι μέρος για χειμερινές αποδράσεις. Όμως για μένα, όπου και να πας στην Ελλάδα, όποια εποχή, θα σε μαγέψει.

 Αυτό που θα σου κάνει εντύπωση είναι ο ατέλειωτος Θεσσαλικός κάμπος, το πόσο πράσινο θα δεις. Το μόνο που θες να κάνεις, είναι να πάρεις το Mini cabrio σου και να κάνεις βόλτες μέσα στη φύση. Η θερμοκρασία βέβαια σε αυτά τα μέρη είναι σίγουρα χαμηλότερη, άρα πρέπει να έχεις ένα πιο χοντρό μπουφανάκι μαζί σου.


Φυσικά ακούγοντας Καρδίτσα, το μυαλό σου πάει στη λίμνη Πλαστήρα. Την ονομάζουν «μικρή Ελβετία» και όχι αδίκως. Είναι τεχνητή λίμνη, και όπως θα καταλάβεις από το όνομα, ήταν ιδέα του Νικόλαου Πλαστήρα. Εάν θες να κάνεις τον γύρω της λίμνης, θα χρειαστείς μια μέρα. Για αυτούς που τολμούν, υπάρχουν σπορ και δραστηριότητες στη λίμνη. Μπορούν να κάνουν canoe-kayak, υδροποδήλατο ή βόλτα με πιρόγα, ποδήλατο στο βουνό, πεζοπορία ή ψάρεμα. Υπάρχουν ειδικοί χώροι για τοξοβολία, και μπορείς να κάνεις ιππασία και βόλτα στη λίμνη.


Υπάρχουν στη διαδρομή αρκετά χωριουδάκια που αξίζει να κάνεις στάση για καφέ, φαγητό ή απλά για να βγάλεις φωτογραφίες. Η Μητρόπολη, ο Μεσενικόλας, την Κερασιά, το Κρυονέρι. Πιο πέρα θα συναντήσεις το Μορφοβούνι (από εκει ήταν και ο Νικόλαος Πλαστήρας), είναι γεμάτο βελανιδιές. Στα καλύβια Πεζούλας, αν πάς καλοκαίρι μπορείς να κάνεις και μπάνιο στη θάλασσα. Καταπληκτικό μέρος είναι και οι Νεράιδες. Είναι σε υψόμετρο, και αν είσαι λίγο ρομαντικός, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε πραγματικό Νεραϊδοχώρι. Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες, σειρά έχει το Νεοχώρι. Κάποτε ήταν η πρωτεύουσα των Αγράφων. Από εκεί θα έχεις την καλύτερη θέα της λίμνης Πλαστήρα.

Για το τέλος της ημέρας έχουμε το καλύτερο. Διαλέγεις ένα από τα πολλά παραδοσιακά καφενεία, πίνεις τσίπουρα, τρως τοπικές λιχουδιές και ξεκούραση για τι ακολουθούν και άλλες μέρες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου