Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Μπάνσκο – Βουλγαρία




Ξεχάστε όσα ξέρατε για την υπόλοιπη Βουλγαρία και οργανώστε ένα από τα ομορφότερα  ταξίδια της ζωής σας στην γειτονική μας χώρα. Ξεχάστε για λίγο την οικονομική κρίση που μας τυραννάει και μάθετε πως μπορείτε να περάσετε ονειρικά, σε ένα μέρος με φτηνές τιμές αλλά για ακριβά γούστα…

Το Μπάνσκο είναι μια πόλη στους πρόποδες του όρους Πίριν της Βουλγαρίας. Η πόλη είναι μεγάλος τουριστικός προορισμός ειδικότερα κατά την χειμερινή περίοδο λόγω του ομώνυμου χιονοδρομικού κέντρου που διαθέτει άριστη οργάνωση. Η πόλη προσφέρει πολλές δυνατότητες χαλάρωσης και διασκέδασης κάθε σεζόν του χρόνου.

Η σύγχρονη πόλη είναι ένα μοναδικό μείγμα παλαιών παραδόσεων και μοντέρνου στυλ, όπου τα νέα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα είναι απομονωμένα από τα παλιά εθνογραφικά σπίτια με μικρό, λιθόστρωτο δρόμο. Το κέντρο της πόλης είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς και ο πύργος με το ρολόι μετράει το χρόνο εδώ και 150 χρόνια.

Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται ακριβώς πάνω από την πόλη του Μπάνσκο, 12 χλμ μέσα στο γραφικό βουνό Πίριν. Οι καλά οργανωμένες και εντελώς ασφαλής πίστες καλύπτουν πάνω από 70 χιλιόμετρα. Τα σκι λιφτ με την σύγχρονη υποδομή και υψηλή χωρητικότητα τους, εξασφαλίζουν άνεση και ελάχιστο χρόνο αναμονής. Η υψηλή γεωγραφική θέση του Μπάνσκο μαζί με τα 160 μηχανές χιονιού εξασφαλίζουν χιόνι στο χιονοδρομικό, από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο. Οι οπαδοί των ακραίων χειμερινών σπορ θα εκτιμήσουν την ειδική ράμπα που σίγουρα θα τους ανεβάσει την αδρεναλίνη όταν κάνουν τα κόλπα τους μπροστά στα μάτια του πλήθους.

Αν είστε γονείς θα βρείτε τις πιο κατάλληλες συνθήκες για τα παιδιά σας. Το νηπιαγωγείο και η παιδική σχολή σκι θα τους προσφέρουν ασφάλεια, φροντίδα και πολλά θετικά συναισθήματα. Επίσης, τα πιο μεγάλα, θα έχουν σημαντική βελτίωση των ικανοτήτων τους στο σκι και τα χειμερινά σπορ.

Μην ανησυχείτε καθόλου αν δεν έχετε το σωστό εξοπλισμό για να απολαύσετε το σκι σας. Τα καταστήματα για να ενοικιάσετε snowboard & εξοπλισμό έχουν για σας 3.500 ζευγάρια σκι και 670 snowboards σε όλα τα μεγέθη.

Το Μπάνσκο σας προσφέρει υπέροχες ευκαιρίες διασκέδασης και χαλάρωσης. Το μοναδικό μείγμα από καλά προετοιμασμένες πίστες, σύγχρονες υποδομές, αξιοθέατα και φύση μαζί με την ζεστή φιλοξενία δημιουργούν αξέχαστες συνθήκες για όλοι όσοι αγαπούν το σκι και τους χειμερινούς προορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου