Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Νέα Υόρκη




Αναφέροντας την Αμερική, η πρώτη πόλη που σου έρχεται στο μυαλό είναι η Νέα Υόρκη. Το κέντρο της οικονομίας της Αμερικής και πολλοί λένε ολόκληρου του πλανήτη. Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Φωτισμένοι δρόμοι, μαγαζιά, καζίνο, κόσμος να περπατάει σαν τρελός, ουρανοξύστες και νυχτερινή ζωή. Ακριβώς έτσι τη φανταζόμουν, όπως στις ταινίες. Η πόλη της τεχνολογίας. Το ιδανικό μέρος για να αγοράσεις laptop, camera, κινητό, υπολογιστή και ότι άλλο έχεις σκεφτεί. Λεφτά να έχεις και όλα πραγματοποιούνται.



Η Νέα Υόρκη αποτελείται από 5 δήμους. Μανχάταν, Μπρούκλιν, Κουήνς, Μπρονξ, Σειτεν Άιλαντ. Μεγαλύτερος δήμος είναι το Κουήνς. Το Μανχάταν είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή  και αποτελείται από 4 νησάκια. Εκεί θα δεις μόνο ουρανοξύστες. Το Μπρονξ είναι το μόνο που δεν είναι νησί, ενώ το Μπρούκλιν έχει τους περισσότερους κατοίκους.  Από την άλλη, τους λιγότερους κατοίκου έχει το Σειτεν Άιλαντ.

Το Central Park το έχετε δει σίγουρα σε κάποια ταινία. Ακριβώς έτσι είναι και στην πραγματικότητα. Καταπράσινο, μεγάλο, και ρομαντικό. Σου δίνει την αίσθηση πως είσαι σε άλλο κόσμο. Εκεί βρίσκονταν οι περίφημοι δίδυμοι πύργοι, οι οποίοι έπεσαν από τρομοκρατική επίθεση το 2001, γνωρίζοντας όλοι τις οικονομικές, ψυχικές και παγκόσμιες συνέπειες που έχει αφήσει. Θα δεις από κοντά το Άγαλμα της Ελευθερίας, όπου θα φωτογραφηθείς και θα πιείς καφέ. Συμβολίζει την ελευθερία με τη μορφή μιας γυναίκας, και θα το συναντήσεις σε ένα νησάκι στην είσοδο της Νέας Υόρκης. Το άγαλμα κατασκευάστηκε στη Γαλλία, οπού και υπάρχει ένα ίδιο, και μετά δόθηκε στην Αμερική προς τιμή της γαλλοαμερικάνικης φιλίας. Είναι βασισμένο κατασκευαστικά στον Κολοσσό της Ρόδου. Έχει ύψος 46,5 μέτρα, ενώ μπορείς να ανέβεις να θαυμάσεις τη θέα, από τα σκαλιά που έχει εσωτερικά.

Το βασικό που χρειάζεσαι σε ένα ταξίδι στην Νέα Υόρκη είναι ο χρόνος. Χρόνος να επισκεφτείς όλα τα αξιοθέατα. 500 γκαλερί, 150 μουσεία, αρκετά θέατρα (περίπου 100), και φυσικά αμέτρητα εμπορικά καταστήματα και πολυκαταστήματα. Αξίζει να πας μια βόλτα με τα πόδια και στη γέφυρα του Μπρούκλιν, όπου σε όποιο καφέ και αν κάτσεις να ξαποστάσεις, θα συναντήσεις σίγουρα κάποιον διάσημο στο διπλανό τραπέζι.

Πραγματικά δεν φτάνουν ούτε 1000 σελίδες για να καταφέρεις να συμπεριλάβεις όλα όσα αξίζουν στην Νέα Υόρκη και να μεταφέρεις την μοναδική της και κάποιες φορές άγρια ομορφιά. Για όσους καταφέρουν κάποτε να την δούν από κοντά, έυχομαι να μην τους μαγέψει και μείνουν εκεί για πάντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου