Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ρώμη - Μέρος 1




Όπως ξέρετε όλοι, η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας.  Αγαπημένος προορισμός για πολλούς, γιατί είναι κοντά στην Ελλάδα, και γιατί τα Χριστούγεννα είναι στολισμένο υπέροχα με εκατομμύρια φωτάκια. Τι να πρωτοπώ για τη Ρώμη. Για το Κολοσσαίο, το Βατικανό, το Πάνθεον… τα έχετε ήδη ακούσει και τα έχετε δει να πρωταγωνιστούν σε ταινίες! Συμβουλή Πρώτη. Για όσους νοικιάσουν αυτοκίνητο, από Φιατάκι μέχρι BMW, για τη μετακίνησή τους, η οδήγηση γίνεται από δεξιά. Προσοχή λοιπόν μην υπάρξει ατύχημα. Αν πάλι φοβάστε, χρησιμοποιήστε το μετρό. Είναι μεγάλο και βολεύει όπου και αν χρειαστεί να πάτε. Συμβουλή Δεύτερη. Αγοράστε νερό από super market, σε καφετέριες θα το χρεωθείτε 2-3€ το 0,5lit. Η Ιταλία είναι γνωστή για τις απάτες της, προσοχή λοιπόν στους πορτοφολάδες. Κυκλοφορούν παντού και σε κλέβουν χωρίς να το καταλάβεις!


Από αξιοθέατα θα ξεκινήσω με το αγαπημένο μου, το Βατικανό. Είναι ένα ανεξάρτητο κρατίδιο (το μικρότερο που υπάρχει) και εκεί έχει έδρα η Καθολική Εκκλησία με την Αγία Έδρα. Εκεί γίνεται η επιλογή του Πάπα από τους καρδινάλιους. Έμαθα ότι στο Βατικανό απαγορεύεται να πάρεις διαζύγιο! Απίστευτο…  Παλαιότερα ο Πάπας δεν είχε καμία εξουσία, αυτό έγινε σιγά-σιγά καθώς περνούσαν τα χρόνια. Η πόλη ονομάστηκε έτσι από τον Λόφο του Βατικανού. Θα δεις και τη διάσημη πλατεία του Αγίου Πέτρου. Το επιβλητικό κτίσμα που θα συναντήσεις είναι η Βασιλική του Αγίου Πέτρου.



Συνεχίζοντας θα πάω στο Κολοσσαίο. Χτίστηκε το 80μ.Χ. και έγινε γνωστό για τους αιμοχαρείς αγώνες που δίνονταν εκεί ( θηριομαχίες και μονομαχίες), και τα μαρτύρια που έκαναν στους Χριστιανούς. Για το λόγο αυτό, πηγαίνει εκεί ο Πάπας κάθε Μεγάλη Παρασκευή στη μνήμη των Χριστιανών που πέθαναν από τα βασανιστήρια. Είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς. Μετά έχει σειρά το Πάνθεον. Είναι ένας Ναός που κτίστηκε προς τιμή των Θεών του Ολύμπου. Είναι ένας  μεγάλος και κυκλικός ναός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου