Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Δράμα – Ονειρούπολη



Μιάς και το Χωριό του Αι-Βασίλη στη Λαπωνία πέφτει λίγο μακριά και δεν είναι καιρός για έξοδα, ανακαλύψαμε την Ονειρούπολη, στη Δράμα. Είναι το ελληνικό Χωριό του Αι-Βασίλη. Λίγες ώρες μακριά από την Αθήνα και έφτασες σε έναν μαγικό προορισμό. Για τη Δράμα θα πούμε άλλη φορά, τώρα λόγω των ημερών, θα μιλήσουμε μόνο για την Ονειρούπολη. Αν είσαι φαν της τεχνολογίας, μπορείς να μπείς από το laptop σου και να κλείσεις ένα δωμάτιο για σένα και τα παιδιά σου, για τις πιο αξέχαστες χριστουγεννιάτικες εορτές.
 


Η χαρά των παιδιών, και όχι μόνο. Μικροί και μεγάλοι ξεκινάνε μια βόλτα σαν παραμύθι. Ξεκινάμε από το σπίτι του Αι-Βασίλη, όπου θα τον συναντήσουμε να μας περιμένει χαμογελαστός σε ένα μοναδικό σπίτι, το οποίο είναι διόροφο και γεμάτο λαμπάκια. Κάθεται δίπλα στο αναμμένο του τζάκι, και υπομονετικά θα βγάλει φωτογραφίες με τα παιδάκια που θα τον επισκεφθούν. Φυσικά μπορείς να του ζητήσεις ότι θέλεις. Και που ξέρεις…. μπορεί ο Άγιος-Βασίλης φέτος να ακούσει την επιθυμία σου.



Έχεις σκεφτεί ποτέ, πού πάνε τα γράμματα που στέλνουν τα παιδιά στον Αι-Βασίλη; Μα φυσικά, στο ταχυδρομείο της Ονειρούπολης. Και αν θελήσεις την τελευταία στιγμή να του ζητήσεις κάτι μην ανησυχείς, μπορείς να το γράψεις εκεί. Μην εκπλαγείς εάν λάβεις απάντηση… είπαμε είναι άγιος. Επόμενη στάση είναι το Παραμυθόσπιτο και ο Κινηματογράφος της Ονειρούπολης. Εκεί περιμένουν τα παιδάκια οι παραμυθάδες, που με επιμονή και αγάπη διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά. Υπάρχει και κινηματογράφος που προβάλονται ταινίες καρτούν και χριστουγεννιάτικες.



Στο Ατελιέ των Ξωτικών οι βοηθοί του Αι-Βασίλη με ειδικές μπογιές βάφουν τα προσωπάκια των παιδιών και τα γεμίζουν χαρά. Βέβαια δεν λένε ποτέ όχι, εάν θέλουμε και εμείς να μας βάψουν.  Πιο πέρα θα συναντήσεις το Σπίτι των Πειραμάτων. Είναι ένας χώρος όπου μπορούμε να κάνουμε μέχρι και πειράματα φυσικής, πάντα με τη βοήθεια των ειδικών. Στο Σπίτι των Εκπλήξεων μπορούμε να φτιάξουμε γλυκά από ζυμάρι και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Η φαντασία σε όλο της το μεγαλείο.


Φυσικά υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για παιχνίδι. Από επιτραπέζια μέχρι ζωγραφική. Τα πιο μεγάλα παιδιά μπορούν να περάσουν λίγες ώρες στο κάστρο της Playmobil. Χίονι, φωτάκια, παιχνίδια, φαντασία και πολλά παιδικά χαμόγελα. Αυτά θα βρείς στην ελληνική έκδοση του Χωριού του Άι-Βασίλη….

   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου