Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Τίποτα Δεν Είναι Τυχαίο!

 Όσον αφορά στον επιχειρηματικό κόσμο είναι φοβερό να αναλογιστεί κάνεις ότι υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις ή πολύ μεγάλες εταιρείες πλέον, οι οποίες έχουν την τάση και έχουν καταξιωθεί στο να δημιουργούν trends στην αγορά. Σαφώς είναι πιο συνηθισμένο το φαινόμενο μία εταιρεία να γίνεται επιτυχημένη για ένα ή το πολύ δύο προϊόντα/ μοντέλα που παράγει. 


Λίγες είναι η επιχειρήσεις που προεξοφλούν ότι κάθε νέο προϊόν που λανσάρουν θα στέφεται με μεγάλη επιτυχία. Αν εξαιρέσουμε μεγάλες και συγκεκριμένες πλέον εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που έχουν κατακλύσει την αγορά και σχεδόν όλα τους τα προϊόντα πωλούνται εν τη γενέσει τους, είναι αξιοσημείωτη η πορεία που παρουσιάζει η σταθερά αναπτυσσόμενη εταιρεία Coca-Cola.

Αν κάποιος μπει από περιέργεια στο site και ρίξει μία ματιά στο πορτφόλιο της The Coca Cola Company θα διαπιστώσει, αναλόγως βέβαια και τη χώρα όπου ζει, ότι όλα τα προϊόντα που παράγει, εμφιαλώνει και διαμένει η συγκεκριμένη εταιρεία είναι πρωτοκλασάτα & παγκοσμίως γνωστά. Εάν επισκεφτείτε το site της στην Ελλάδα θα δείτε να φιγουράρουν μερικά από τα πιο γνωστά σε σας και τους γύρω σας προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. 

Coca Cola, Sprite, fanta, Powerade και αμέτρητα άλλα είναι τα εξέχοντα μέλη αυτής της Μεγάλης οικογένειας και θεωρητικά η ναυαρχίδα του στόλου. Δεν μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι όλο αυτό είναι ένα τυχαίο γεγονός. Ακόμα και το πιο απλό μυαλό που δεν έχει σχέση με τον επιχειρηματικό κόσμο μπορεί να καταλάβει ότι η διοίκηση της συγκεκριμένης εταιρείας έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει πιστά και στο έπακρο ένα πολύ καλά οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. Αυτό άλλωστε το αποδεικνύει στη γενικότερη δράση της, είτε αφορά τη διαχείριση του προσωπικού, ή των συνεργατών, την αντιμετώπιση του περιβάλλοντος κ.α. 

Ο κύκλος είναι φαύλος με την καλή έννοια, η εταιρεία τροφοδοτεί την αγορά με εξαιρετικά προϊόντα μένοντας πάντοτε πιστή στην αρχική ποιότητα και ο καταναλωτής, η αγορά, την επιβραβεύουν με την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου