Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Road Trip & Ασφάλεια Αυτοκινήτου

Δίπλωμα, άδεια κυκλοφορίας και ασφαλεια αυτοκινητου και είστε έτοιμοι για το επόμενο σας ταξιδάκι! Δεν είναι όμως τα χαρτιά που πρέπει να έχετε ελέγξει ότι είναι καθόλα εντάξει. Καταρχάς ξεκινήστε με μια επίσκεψη στο μηχανικό σας. Ακόμα και αν το αυτοκίνητό σας είναι ολοκαίνουργιο σίγουρα θα χρειαστεί να κάνετε ένα τσεκ στα κλασικά αναλώσιμα: λάδια, υγρά ψυγείου, φρένα κλπ. Κανείς δε θέλει να έχει απρόοπτα σε ένα ταξίδι αναψυχής και πόσο μάλλον ζημιές με το αμάξι. Μικρές ή μεγάλες δεν έχει τόσο σημασία καθώς αρκούν να μας χαλάσουν τη διάθεση.

Επίσης, δε θα πρέπει να παραλείψετε να ελέγξετε αν είναι σε καλή κατάσταση και έτοιμη προς χρήση η ρεζέρβα του ελαστικού, μιας και ένα σκασμένο λάστιχο είναι από τις συνηθέστερες ζημιές που συμβαίνουν σε ένα οδικό ταξίδι. Μπορείτε να κάνετε και ένα τσεκ στην ασφαλεια αυτοκινητου σας και στις παροχές της επιβεβαιώνοντας ότι συμπεριλαμβάνεται η οδική βοήθεια. Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε τον αριθμό επικοινωνίας με την ασφαλιστική σας, και να διαβάσετε προσεκτικά τις καλύψεις της οδικής για εκτός πόλης προβλήματα. Συνήθως η οδική βοήθεια που σας παρέχει η ασφαλεια αυτοκινητου καλύπτει το να σας μεταφέρει σε συνεργείο στην πλησιέστερη πόλη και πολλές φορές καλύπτει και τη δωρεάν διανυκτερευση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Απρόοπτα συμβαίνουν πάντα και δύσκολα μπορεί να αποφύγει κανείς την μοίρα. Ωστόσο, δεν πρέπει σε καμια περίπτωση να πορευόμαστε στα τυφλά και απροετοίμαστοι. Προετοιμάζουμε τον εαυτό μας ψυχολογικά αλλά και πρακτικά για κάθε ενδεχόμενο, χωρίς φυσικά αυτό να μας γίνεται εμμονή, φροντίζουμε για την ασφαλεια αυτοκινητου, βάζουμε την καλή μας διάθεση και το χαμόγελο μας και φροντίζουμε να περνάμε καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου