Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

«Κεφάλαιο» Μαρμάρι – Μέρος 1


Και με τι άλλο θα μπορούσα να αρχίσω, παρά με το αγαπημένο μου Μαρμάρι. Έξαλλου αν δεν παινέψεις  το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει ,όπως λένε.

 Έχοντας φτάσει στην ηλικία των 30 και έχοντας ωριμάσει αρκετά ,τώρα μπορώ πλέον να το παραδεχτώ. Ναι, είμαι τοπικιστής. Το μέρος αυτό το λατρεύω. Το  έχω συνδυάσει με τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Από τις καλοκαιρινές 3μηνες διακοπές, τις πρώτες μπύρες, τα πρώτα μπαράκια, τα πρώτα τσιγάρα και όλες τις αλητείες που μπορεί να κάνει ένας πιτσιρικάς. Ακόμα και τώρα οι 2 καλύτεροι μου φίλοι -από τους 5 συνολικά- είναι από τους πρώτους παιδικούς φίλους που έκανα στο Μαρμάρι.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, και ελπίζω να μην είναι πολλοί, το Μαρμάρι είναι ένα παραλιακό χωριό στην Νότια Εύβοια. Η απόσταση μόλις  1 ώρας  με το πλοίο από την Ραφήνα και 2 ωρών οδικώς από  την Χαλκίδα, το κάνει ένα  ιδανικό μέρος για μία 2ήμερη απόδραση. Το μέρος  τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή και το χειμώνα μετατρέπεται σε ένα ήσυχο ψαροχώρι.

Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το σύμπλεγμα των Πεταλιών. Αποτελείτε από 13 μικρά και μεγάλα νησιά από τα οποία τα 3 είναι και κατοικήσιμα. Το πρώτο ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια Εμπειρίκου, το δεύτερο στα παιδιά του διάσημου ζωγράφου Πικάσο και το τρίτο σε άλλη μία εφοπλιστική οικογένεια.

Στο παραλιακό αυτό μέρος, μπορείς να συνδυάσεις τα πάντα. Μια χαλαρή εξόρμηση για μπάνιο στις πανέμορφες παραλίες του και φρέσκο ψαράκι αλλά και συγχρόνως  μια εκδρομή που θα περιλαμβάνει θαλάσσια σπορ και βραδινές εξόδους στα μπαράκια. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για την περεταίρω ανάπτυξη του χωριού και σε αυτό έχει συμβάλει σημαντικά και  οι digital advertising  ενέργειες που έχουν γίνει από τις τοπικές αρχές.

Υπολογίζω πως το «Κεφάλαιο» Μαρμάρι θα καταλήξει με πολλά μέρη και δεν σας κουράζω από την αρχή. Σας αφήνω λοιπόν να πάρετε μια πρώτη γεύση …..  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου