Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Ρώμη - Μέρος 2


Ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία της Ρώμης είναι η Αψίδα του Σεπτίμιου Σεβήρου. Έχει κατασκευαστεί από λευκό μάρμαρο, αν και με το πέρασμα των χρόνων έχει υποστεί ζημιές. Η Σκαλινάτα είναι μια μεγαλοπρεπής σκάλα που συνδέει την Πιάτσα ντι Σπάνια με την Τρινιτά Ντέι Μόντι. Η θέα από εκεί είναι καταπληκτική, και την άνοιξη τη στολίζουν με γλάστρες με αζαλέες. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε παραμύθι. Αποτελείται από περίπου 140 σκαλοπάτια, έχει ανάγλυφες λεπτομέρειες και στην κορυφή βρίσκεται η Τρινιτά Ντέι Μόντι (με 2 ίδια καμπαναριά).


Έχετε ακούσει τον όρο Μπαρόκ. Ξέρατε όμως ότι έχει γεννηθεί στη Ρώμη; Τι είναι; Άλλοι λένε ότι είναι η ιστορική περίοδος μετά την Αναγέννηση, και άλλοι ότι είναι ένα συγκεκριμένο καλλιτεχνικό ύφος (γνωστό σε όλους) που δημιουργήθηκε την περίοδο μετά την Αναγέννηση. Κυρίως το συναντάμε στην αρχιτεκτονική, στη μουσική, στη ζωγραφική και στη γλυπτική. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η απόδοση της κίνησης, οι καμπύλες, οι έντονες αντιθέσεις, τα οπτικά εφέ και οι σκιές.


Για καφέ, θα κάνεις σίγουρα στάση στο διάσημο και ιστορικό καφέ της Ρώμης, το Caffe Greco. Βρίσκεται στη Via Condotti, έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους. Το κατασκεύασε Έλληνας, από εκεί πήρε το όνομα του, και ήταν γνωστό στέκι καλλιτεχνών κυρίως τον 18ο αιώνα. Ακόμα και εκεί υπάρχει το Ελληνικό στοιχείο! Για φαγητό θα φας πίτσα και σπαγγέτι, και σίγουρα δε θα πεινάσεις. Κάθε 100 μέτρα θα συναντάς και μια πιτσαρία.
Πάρε λεφτά μαζί σου γιατί θα κάνεις shopping therapy. Ιταλική μόδα! ‘Ολες οι γυναίκες την έχουν δει και όλες θέλουν ένα σινολάκι στη ντουλάπα τους. Εκτός από ρούχα, θα βρεις και φτηνά ηλεκτρονικά, οπότε αν χωράει στη βαλίτσα σου πάρε μια camera, ένα laptop ή ένα κινητό. Πού θα ξαναβρείς τέτοια τιμή; Ψώνια, βόλτες, cappuccino και pizza, σίγουρα θα περάσεις αξέχαστα και θα γυρίσεις με λίγα κιλά παραπάνω και γεμάτες βαλίτσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου