Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Το Χωριό του Αϊ Βασίλη, Λαπωνία - Μέρος 2


Όπως σε κάθε μέρος που έχει χιόνι, έτσι και στη Λαπωνία υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο. Νοικιάστε κανένα τζιπάκι BMW, για να μην έχετε πρόβλημα με τις χιονισμένες διαδρομές, και καλά να περάσετε. Όσοι θέλετε λοιπόν μπορείτε να το επισκεφτείτε για να κάνετε σκι, και θα έχετε λίγες στιγμές ευχαρίστησης. Οι υπόλοιποι μπορείτε να πάτε απλά για να θαυμάσετε το τοπίο και να πιείτε μια ζεστή σοκολάτα δίπλα στο τζάκι. Στο Ροβανιέμι, το χωριό του Αϊ Βασίλη, θα έχεις την ευκαιρία να μιλήσεις και να φωτογραφηθείς μαζί του, και γιατί όχι, να γίνεις παιδί και να κάνεις μια ευχή. Πού ξέρεις…. μπορεί να πραγματοποιηθεί. Σε ένα τέτοιο μέρος είναι ωραίο να πιστέψεις για λίγο τα παραμύθια. Πρώτα πρέπει να σταματήσεις στο «γραφείο» του, όπου εκεί θα σας καλωσορίσουν τα αγαπημένα μας ξωτικά.




Επόμενη στάση είναι το «ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη». Εκεί ανοίγονται και διαβάζονται τα γράμματα που του στέλνουν παιδιά από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να αγοράσετε cd και διάφορα αναμνηστικά του Αϊ Βασίλη. Για να τρελαθούν οι δικοί σας, μπορείτε από’κει να τους στείλετε κάρτα με αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus. Θα είναι ευχάριστη έκπληξη όταν τη λάβουν.

Άλλη μια αξέχαστη εμπειρία είναι η κρουαζιέρα στα παγωμένα νερά του Βαθνιακού κόλπου. Αν δεν κρυώνεις (που αμφιβάλω), υπάρχουν ειδικές ισοθερμικές φόρμες για να κολυμπήσετε ανάμεσα στους πάγους. Φυσικά από ένα τέτοιο μέρος δε θα μπορούσε να λείπει ένα μουσείο. Υπάρχει λοιπόν, το Arktikum, και εκεί θα δεις βήμα-βήμα την εξέλιξη των Λαπώνων. Υπάρχει αμφιθέατρο που μπορείς εκεί να παρακολουθήσεις ντοκιμαντέρ.

 Ότι και να κάνεις, όπου και να πάς, σίγουρα θα συζητάς για το ταξίδι αυτό πολλά χρόνια, και όταν σου δοθεί η ευκαιρία σίγουρα θα ξαναπάς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου