Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Τρίκαλα Κορινθίας


Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο ακούτε για τα Τρίκαλα Κορινθίας. Όλο και κάποιος γνωστός σας πηγαίνει, και γυρνάει πίσω με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ένας από τους καλύτερους προορισμούς για τον χειμώνα, με πολύ πράσινο, καταλύματα στο δάσος και φυσικά άφθονο χιόνι. Αυτό θέλουμε να δούμε όσοι φεύγουμε από την Αθήνα για λίγες μέρες. Φορτώστε λοιπόν το αμάξι με σκουφάκια και χιονοπέδιλα και ξεκινήστε για ένα από τα καλύτερα ταξίδια που έχετε κάνει.

Οι επιλογές που έχετε είναι τρείς. Άνω, Κάτω και Μεσαία. Τα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας θα τα προτιμήσετε για πιο τουριστικές διακοπές, καθώς εκεί θα βρείτε παραδοσιακούς ξενώνες για να μείνετε και μικρά ταβερνάκια για φαγητό. Στα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας θα πάτε για πιο παραδοσιακές διακοπές, ενώ στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας θα συναντήσετε την πιο παραδοσιακή πλατεία της Ελλάδας, με δύο μεγάλους πλάτανους να την περιβάλουν. Όπου και αν προτιμήσετε να πάτε, το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε καλά και θα φάτε ακόμα καλύτερα.



Το τοπίο που θα συναντήσετε θα είναι απίστευτο, με πολλά πλατάνια, καθαρό οξυγόνο, έλατα και λεύκες. Φυσικά υπάρχει και το χιονοδρομικό κέντρο για να ξεκινήσετε τη μέρα σας κάνοντας σκι. Υπάρχει baby lift πίστα για τα παιδιά, και δάσκαλος για να τα προσέχει και να τα μάθει. Εκτός από σκι μπορείτε να κάνετε snowmobile, βόλτα με έλκηθρο και σκι αντοχής, ενώ αν δεν έχετε εξοπλισμό, μην προβληματιστείτε, καθώς μπορείτε να νοικιάσετε εκεί.. Όσοι βέβαια δεν είστε για αυτά τα σπορ, μπορείτε να καθίσετε στο σαλέ πίνοντας μια ζεστή σοκολάτα δίπλα στο τζάκι, με θέα το χιονισμένο τοπίο.

Η Λίμνη του Δάσιου δημιουργείται ανά εποχές. Θα δείτε και εκεί πολλά έλατα, μανιτάρια και σπάνια υπέροχα λουλούδια. Μην τρομάξετε αν δείτε λαγουδάκια, αρπακτικά πουλιά, νυφίτσες άγρια άλογα και αλεπούδες. Η φύση σε όλο το μεγαλείο της. Το Σπήλαιο του Ερμή είναι ακόμη ένα μέρος που θα σας γοητεύσει. Εκεί γεννήθηκε ο Ερμής, ο γιός του Δία. Μέσα διακλαδίζεται σε οκτώ θαλάμους όπου κρέμονται αμέτρητοι σταλακτίτες. Εκεί λένε ότι φύτρωνε το Μώλη, ένα φυτό με μαγικές ιδιότητες κατά τη μυθολογία, το οποίο ο Ερμής έδωσε στον Οδυσσέα για να προστατευτεί από τα μάγια της Κίρκης.


Για τους λάτρεις των σπορ υπάρχουν μοναδικές διαδρομές στα βουνά με ενοικιαζόμενα 4Χ4, πεζοπορίες σε οργανωμένα μονοπάτια όπου θα βρεθείτε πολύ κοντά με αλεπούδες, ιππασία, τοξοβολία και διαδρομές με Mountain Bike. Αυτά είναι πολύ λίγα για να σας περιγράψουν το πόσο ωραία θα περάσετε, σε ένα πανέμορφο μέρος λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα…

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου