Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Μύκονος



Η Μύκονος, το νησί των ανέμων, είναι το πιο δημοφιλές και κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων. Το όνομά της έχει συνδεθεί με την έντονη και ξέφρενη διασκέδαση και τα ατέλειωτα πάρτι και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι συγκαταλέγεται στα πιο διάσημα νησιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Όμως η Μύκονος δεν προσφέρει μόνο αυτά. Είναι ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις οπού μπορείς να περάσεις τις διακοπές σου διασκεδάζοντας μέχρι το πρωί ή χαλαρώνοντας στα πανέμορφα μέρη της.


Η Μύκονος ήταν από τα πρώτα νησιά της Ελλάδας που εκμεταλλεύτηκε τον ελληνικό ήλιο και την θάλασσα και πρόβαλε αυτές τις ομορφιές της παγκοσμίως. Στα μέσα του 1960 η Μύκονος ήταν ήδη ο αγαπημένος προορισμός πολλών διασήμων. Σημαντικές προσωπικότητες του διεθνούς jet-set όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, η Τζάκι Κένεντι, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Γκρέις Κέλυ και πολλοί άλλοι ήταν οι μόνιμοι επισκέπτες του νησιού κάθε καλοκαίρι. Τώρα πια δεν είναι ένα γνωστό μέρος για τις διακοπές αλλά μια σταθερή αξία παγκοσμίως.    


Η Μύκονος ξεχωρίζει και για τις πολλές και ονειρεμένες παραλίες της ιδανικές για κάθε προτίμηση καλύπτοντας κάθε ηλικία και γούστο. Χρυσόξανθες αμμουδιές, κρύα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Πολυσύχναστες παραλίες καλά οργανωμένες με όλες τις ανέσεις, beach bar με δυνατή μουσική και τρελά πάρτι στην άμμο, παραλίες γυμνιστών, κοσμικές παραλίες που τις επισκέπτονται επώνυμοι όπως αλλά και πιο ήσυχες και απομονωμένες με πιο απάτητες ακτές χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες, παραλίες με όλες τις δυνατότητες των θαλάσσιων σπορ, και σχολές καταδύσεων αλλά και πιο οικογενειακές. Μερικές από αυτές είναι η Super Paradise, η Ψαρρού, η Ελιά, η Παράγκα, το Καλό Λιβάδι, ο Πάνορμος, η Φτελιά, η Paradise και πολλές άλλες.


Τα δημοφιλή μέρη της είναι αναρίθμητα και εξίσου μεγάλης ομορφιάς. Από τα σοκάκια της Χώρας που είναι τόσο μικρά και πολυσύχναστα που οι BMW των πλουσίων επισκεπτών υποφέρουν,  και την Μικρή Βενετία μέχρι την μασκότ του νησιού τον Πέτρο τον πελεκάνο και το παγκοσμίας φήμης αναγνωρισμένο κλάμπ Cavo Paradiso, είναι σίγουρο πως οι επισκέπτες της δεν θα βαρεθούν ποτέ. 




Μην περιμένεις άλλο λοιπόν και κάνε και εσύ το ταξίδι της ζωής σου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου