Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Όσα Πρέπει Να Ξέρεις Για Την Ασφάλεια Μοτο

Αν κρίνετε αναγκαίο να κάνετε ασφαλεια μοτο για κλοπή τα νέα είναι ότι πολύ λίγες ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν αυτή την κάλυψη. Ο λόγος είναι προφανής. Την τελευταία δεκαετία τα κρούσματα κλοπής μοτοσυκλετών έχουν αυξηθεί ραγδαία με τους ιδιοκτήτες να έρχονται συχνά αντιμέτωποι με τη ζοφερή πραγματικότητα. 

Ουσιαστικά απόλυτος τρόπος για να προφυλάξει κανείς την περιουσία του δεν υπάρχει, υπάρχει όμως η ασφαλεια μοτο για κλοπή που μας παρέχει τουλάχιστον την ηρεμία ότι στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά θα πάρουμε τα χρήματα που δαπανησαμε για να την αγοράσουμε πίσω. 

Πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι για να ασφαλίσει μια εταιρεία την μοτοσυκλέτα σας για κλοπή πρέπει το όχημα σας να πληροί κάποιες προϋποθέσεις. Συνήθως υπάρχει “λίστα” με συγκεκριμένα μοντέλα που καλύπτουν οι εταιρείες, συγκεκριμένος αριθμός κυβικών και πάνω και φυσικά έχει οριστεί κατώτερο όριο εμπορικής αξίας. 

Τα ασφάλιστρα για ασφαλεια μοτο με κάλυψη για αποζημίωση σε περίπτωση κλοπής είναι αρκετά πιο υψηλά, λογικό σε μεγάλο βαθμό αν αναλογιστεί κανείς το βαθμό επικινδυνότητας και υψηλού ρίσκου για κλοπή. 

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για να αποζημιωθείτε από την ασφαλεια μοτο βασική προϋπόθεση είναι να μην βρεθεί η μοτοσυκλέτα ή μέρος αυτής στο διάστημα που έχει ορίσει η εταιρεία στο συμβόλαιο και από το οποίο και μετά, καταθέτοντας φυσικά τα κατάλληλα αστυνομικά έγγραφα, θα μπορείτε να αποζημιωθείτε. 

Προσοχή στο είδος αποζημίωσης που θα ορίσετε στην ασφαλεια μοτο, αν προκειται για μερική ή ολική κάλυψη για κλοπή, γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί και το τελικό ποσό που θα πάρετε.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου