Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Παρίσι – Μέρος 2
















Το βράδυ είναι ωραία να κάνεις βόλτα στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Ξεκινάει από την πλατεία Κονκόρντ και τελειώνει στην Place Charles-de-Gaulle. Εκεί θα δείς και την Αψίδα του Θριάμβου. Όλη η διαδρομή είναι παραμυθένια. Παντού φώτα, μαγαζιά για να κάνεις τα ψώνια σου, και κόσμος στους δρόμους. Μόλις δεις την  Αψίδα του Θριάμβου θα σταματήσεις να περπατάς για να τη φωτογραφήσεις.

Αν βρίσκεσαι στο Παρίσι αξίζει τον κόπο να πας για καφέ στη Μονμάρτη. Είναι μια πολύ γραφική περιοχή, γεμάτη μικρές πλακόστρωτες πλατείες. Μαγαζάκια πολλά για να χαζεύεις, καφέ για να ξεκουραστείς και φυσικά ατέλειωτα μέρη για να βγάλεις φωτογραφίες.

Κάπου πιο πέρα, θα συναντήσεις και το περίφημο Μουλέν Ρουζ. Όλοι γνωρίζεται το περίφημο καμπαρέ του Παρισιού. Εκεί θα περάσεις ένα ξεχωριστό βράδυ, σε σχέση με τον δικό μας τρόπο διασκέδασης, βλέποντας γυναίκες να χορεύουν και να σε διασκεδάσουν. Η ατμόσφαιρα είναι εορταστική, ενώ για να πάς πρέπει να έχεις κάνει κράτηση!














Ένα ευχάριστο (αλλά απαραίτητο) διάλειμμα είναι η επίσκεψη στην Disneyland. Μια μέρα δε φτάνει για να τη γυρίσεις όλη. Δεν υπάρχουν λόγια, άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας χαμογελούν και παίζουν σαν παιδιά. Η είσοδος μεγάλη και επιβλητική, σε προϊδεάζει για αυτό που πρόκειται να συναντήσεις! Παντού αναπαραστάσεις των ηρώων της Disney, Mickey, Donald, Goofy, και όλη η παρέα τους, τριγυρνάν ανάμεσα στον κόσμο και σκορπούν χαμόγελα. Τι πιο ωραίο να έχεις στο άλμπουμ σου ναι φωτογραφία με τον Mickey! Τα παιχνίδια που μπορείς να κάνεις αμέτρητα. Καλό είναι να έχεις λεφτά μαζί σου, γιατί σίγουρα θα παρασυρθείς  και εσύ, θέλοντας να αγοράσεις ότι βλέπεις. Μινιατούρες ηρώων, ρουχαλάκια για τα παιδιά, παιχνίδια, κούπες, και ότι αναμνηστικό μπορείς να φανταστείς.


Αν ανήκεις στα «μεγάλα» παιδιά, πρέπει να περάσεις και μια βόλτα από τα Studio της Disney. Είναι ακριβώς δίπλα και σίγουρα αξίζει! Θα δεις θρυλικά αυτοκίνητα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ταινίες να εκτίθενται. Ειδικά διαμορφωμένοι χώροι ώστε να προβάλουν backstage από γνωστές παραγωγές, και ένα κτίριο τρόμου για να ζήσεις (αν αντέχεις) στιγμές θρίλερ. Είναι ένα από τα ταξίδια που σε  οδηγούν σε έναν άλλο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου